Tillie Martinussen: Min sikkerhed har været truet

Ifølge Tillie Martinussen har hendes sikkerhed været truet. Det oplyser Samarbejdspartiets hovedbestyrelse. Det er årsagen til, at hun ikke har deltaget i efterårssamlingen.
- Der er foregået ting, som blandt andet har betydet, at min sikkerhed har været vurderet truet, lyder det fra Tillie Martinussen i pressemeddelelsen fra partiets hovedbestyrelse  Foto © : KNR / Malik Brøns
18. november 2020 12:44

Samarbejdspartiets fungerende partiformand, Tillie Martinussen, fortæller nu, hvorfor hun den seneste tid ikke har været til stede i inatsisartut-salen.

Ifølge Sermitsiag.ag har hun ikke været i salen siden 21. oktober. 

I en pressemeddelelse, som partiets hovedbestyrelse har sendt ud, fremgår det, at Tillie Martinussens sikkerhed har været "vurderet truet".

Den fungerende partiformand vil ikke over for KNR uddybe pressemeddelelsens indhold. Her står der, at hun af hensyn til den igangværende efterforskning ikke kan gå i detaljer.

- Men der er foregået ting over for mig, for vores medlemmer i hovedbestyrelsen, vores medarbejdere og andre tilknyttet partiet, som blandt andet har betydet, at min sikkerhed har været vurderet truet, lyder det fra Tillie Martinussen i pressemeddelelsen. 

- Partiet og jeg har vurderet, at jeg skulle begrænse min færden uden for min bopæl, indtil vi var mere sikre på min sikkerhed, tilføjer hun.

Kriminelle handlinger

Tillie Martinussen oplyser i meddelelsen, at hun løbende har orienteret Formandskabet for Inatsisartut om sit fravær. 

Til KNR siger Vivian Motzfeldt (S), der er formand for Inatsisartut, er hun ikke er blevet underrettet om, at Tillie Martinussens sikkerhed har været truet. 

LÆS OGSÅ Flytning, allergi og stresscoach: Det handler striden i Samarbejdspartiet om

Ifølge pressemeddelelsen fra Samarbejdspartiets hovedbestyrelse vil der nu blive taget retslige skridt mod de mennesker, som har igangsat og deltaget i de kriminelle handlinger. 

Hvilke kriminelle handlinger, der er tale om, bliver ikke uddybet. Tillie Martinussen vil overfor KNR ikke uddybe, om sagen er blevet anmeldt til politiet.

Ifølge meddelelsen vurderer Tillie Martinussen og partiet, at hun snart igen kan deltage i  arbejdet i Inatsisartut.  Men hvornår det sker er altså lige nu uvist. Det er også uklart, om der vil blive indkaldt en suppleant til at varetage hendes arbejde i Inatsisartut.

Turbulent tid

Imens er efterårssamlingen i Inatsisartut i fuld gang, men er blevet fire forslag fattigere.Tillie Martinussen har nemlig trukket partiets tilbageværende forslag fra samlingen. 

LÆS OGSÅ Tillie Martinussen kalder anklager for dårligt koordineret angreb

Samarbejdspartiet har den seneste tid været centrum for en debat om, hvordan partiet bruger pengene fra partistøtten.

Her har den fungerende partiformand Tillie Martinussen og hovedbestyrelsen afvist beskyldninger fra partiets egne rækker om, at hovedbestyrelsen har brugt partistøtten til at betale for Tillie Martinussens privatudgifter.