Tillie Martinussen kalder anklager for dårligt koordineret angreb

Alt er partirelateret og clearet med resten af hovedbestyrelsen, siger Tillie Martinussen. Hun er blevet kritiseret for at bruge penge fra partikassen privat.
Samarbejdspartiets fungerende partiformand, Tillie Martinussen, kalder kritikken af hende og hovedbestyrelsen for "et dårligt koordineret angreb." Foto © : KNR / Malik Brøns
12. november 2020 16:52

- Skatteborgernes penge er gået til at holde mig på benene. Jeg har både piskesmæld og jævnligt ondt i ryggen, når jeg arbejder. 

Sådan siger Samarbejdspartiets fungerende partiformand, Tillie Martinussen, om forvaltningen af den partistøtte, som udgør partiets økonomi.

I løbet af de seneste uger er hun og hovedbestyrelsen blevet angrebet fra partiets egne rækker.

Kritikken kommer fra bestyrelsen i regionsafdelingen i Sermersooq og den nu forhenværende bogholder i partiet, Jan Joe Seidsen, der har trukket sig fra hovedbestyelsen og meldt sig ud af Samarbejdspartiet i protest over partiets linje.

LÆS OGSÅ Flytning, allergi og stresscoach: Det handler striden i Samarbejdspartiet om

De mener, at ledelsen har brugt partistøtten - og altså reelt skatteborgernes penge - til at betale for Tillie Martinussens privatudgifter.

For eksempel har partiet betalt for Tillie Martinussens flytning i år, der kostede cirka 14.000 kroner, og behandlinger for allergi på en laserklinik i Nuuk for 3.654 kroner sidste år.

Samarbejdspartiets partikasse

 

Består primært af indtægter, som partiet modtager i et såkaldt grundtilskud og mandattilskud fra Inatsisartut. 


Partistøtten til Samarbejdspartiet er på cirka 1,1 million kroner årligt. 


Sidste år fik partiet 2.725 kroner ind fra medlemmernes kontingenter. 

 

Kilde: Samarbejspartiets Årsrapport 2019

Tillie: Udgifter er i orden

Bag Tillie Martinussen står den nuværende hovedbestyrelse, som bakker hende op. 

- Det viser jo bare, hvor dårligt koordineret det her angreb er. At de (kritikerne, red.) tror, at de steder kun udbyder ansigtsbehandlinger, hvilket de ikke gør.

- De udbyder også massage, og der er betalt for fysioterapi. Det, synes vi, også er en udgift, der er i orden, fordi jeg jo er nødt til at skulle arbejde derinde (i Inatsisartut, red.), siger Tillie Martinussen, der er partiets eneste Inatsisartut-medlem.

Hvis man skal indkalde en suppleant til arbejdet i Inatsisartut, skal man være syg i to uger. Det er på grund af de regler, at formanden er nødt til at gå til fysioterapi eller massage for at kunne passe sit arbejde.

Derudover har Tillie Martinussen også allergi, og ifølge hende selv er det på grund af det fysiske arbejdsmiljø i Inatsisartut. Og det ærgrer partiformanden, at sagen har udviklet sig, som den har.  

 - Jeg har været tvunget til at lægge mine lægejournaler på Facebook og billeder af mig i mine mest sårbare, ødelagte situationer med allergi, og bevise at jeg har allergi, fordi de her mennesker er løbet med på det her, lyder det fra Tillie Martinussen. 

LÆS OGSÅ Fortsat forvirring om formandspost i Samarbejdspartiet

Medlem af partiets hovedbestyrelse, Kim Lyberth, har tidligere til KNR forklaret, at der er tale om behandlinger til Tillie Martinussen, som hovedbestyrelsen har godkendt på grund af det fysiske arbejdsmiljø i Inatsisartut.