Tilfredshed med satspuljeforliget

I de seneste dage har politikerne fra Folketingen været i gang med at udmønte Satspuljen. En pulje, der går til initiativer for folk på kanten af samfundet. Gennem mange år har grønlændere i Danmark fået tilskud til forskellige aktiviteter af den vej, og det er også tilfældet i år.
Skrevet af Peter Troelsen
27. oktober 2012 13:57

Siumut har haft stort fokus på at udsatte grønlændere i Danmark og en bedre integration af nytilflyttede grønlændere. Det har haft en god effekt, da der under udmøntningen af satspuljepengene blev afsat 13,4 millioner kr. til det formål. Det glæder Doris Jacobsen, der er medlem af Folketinget for Siumut.

-Det er godt at konstatere, at det nytter noget at arbejde tæt sammen med den danske regering.  Selv nu hvor midlerne er små, er der fundet 13, 4 mio. til arbejdet med udsatte grønlændere. Samtidig vil man øge integrationen af dette arbejde i det almindelige danske sociale netværk, fuldstændig som jeg har foreslået det i forbindelse med finanslovsdebatten, fastslår Doris Jacobsen i en pressemeddelelse.

Meget af det sociale arbejde i forhold til socialt udsatte grønlændere i Danmark er blevet udført i de fire grønlandske huse, der ligger i Danmark. Med den nye satspuljebevilling er der udsigt til at disse huse kan fortsætte deres fremragende arbejde.

- Heldigvis vil man videreføre og forstærke den faglige viden og de netværk, som er opbygget på området, hvilket er sket via de grønlandske huse. Det er også et ønske, jeg har fremsat, så jeg er meget tilfreds med dette forlig, fortæller Doris Jacobsen.