Nu har de ældre i Qaqortoq fået et sted at være

Ældreklubben i Qaqortoq har fået et klubhus. De seneste år har de ældre ikke haft et fast klubhus, så nu håber de, at det er slut med at flytte rundt.
Foto © : KNR
Skrevet af Jørgen Semionsen
05. maj 2017 09:44

Kl. 10 onsdag spiste medlemmerne i ældreklubben i Qaqortoq fælles morgenmad og sang i deres nye klubhus.

Petrine Isbosethsen på 85 år er et trofast medlem af klubben.

- Jeg er med hver gang jeg kan. Jeg kommer i foreningen så længe vintervejret ikke er en hindring. Jeg er kommet fast siden foreningen startede, siger hun.

Kommune Kujalleq har for nylig besluttet, at huset skal være et ældrecenter, efter at ældreforeningen ikke har haft et fast sted, som medlemmerne kunne komme til i længere tid. Det fortæller formanden for ældreforeningen i Qaqortoq, Seth Siegismundsen.

- Nu skal vi ikke længere flytte rundt. Der er også meget arbejde ved at flytte rundt, siger han.

Bestyrelsen er også lettet over at have et fast sted at være de næste fire år.

- Vejen her til er meget bedre. Da vi var oppe i Qaava kom der ikke så mange, fordi vejen var stejl og besværlig. Det er en stor forbedring at være her, siger Seth Siegismundsen.

Det nye klubhus for de ældre er åbent onsdag og fredag fra kl. 10 til 15. Nu arbejdes der på at holde åbent flere dage om ugen.

- Vi vil fylde ugedagene i samarbejde med de handicappede. De ældre er ikke alene, men vi vil søge at være her de fleste dage om ugen, siger formanden.

Der er også planer om flere forskellige aktiviteter for de ældre. Der vil blive holdt en konkurrende om, hvad ældreklubben i Qaqortoq skal hedde.