Tele-udbyder kritiserer Tele-Post voldsomt

- Tag jer sammen og respekter aftalerne, lyder det fra telefirmaet Combys direktør, Brian Torp. Tele-Post modsætter sig de politiske beslutninger, når de ikke kan blive klar til en liberalisering af telemarkedet til aftalt tid.
Foto © : KNR
08. april 2015 12:11

Sådan lyder beskeden fra direktør i telefirmaet Comby, Brian Torp, til Tele-Post, efter at det tirsdag kom frem, at det alligevel ikke bliver muligt for hans virksomhed at sælge internet til borgere fra 1. april.

Det var meningen, at telemarkedet skulle blive helt frit fra april i år. Men det bliver nu igen udskudt - denne gang på grund af galopperende konsulentudgifter i Tele-Post.

 

Mangel på respekt for aftaler og love
Det irriterer Brian Torp, at hans firma fortsat må agere bænkevarmer på det grønlandske telemarked, selvom han blev lovet det modsatte. Han mener tilmed, at Tele-Post går direkte imod de politiske beslutninger.

- Vi synes, at Tele skal tage sig sammen og have lidt mere respekt for de aftaler og love, der bliver vedtaget. De skal sikre sig at få leveret produkterne til aftalt tid, siger han.

Tele-Posts konsulenter skulle udregne, hvor meget de nye teleselskaber skal betale for at benytte Tele-Posts ydelser. De nye og mindre teleselskaber - som Comby - skal købe sig ind på Tele-Posts eksisterende netværk, hvis de vil sælge internet til borgerne.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Naalakkersuisoq skal hjælpe de mindre teleudbydere
Men de udregninger kommer Brian Torp og de andre teleudbydere til at vente på.

Udgifterne er nemlig løbet så meget løbsk, at Tele-Post har fyret sine konsulenter. Det betyder, at priserne stadig ikke ligger fast, og dermed kan Brian Torp vinke farvel til det frie grønlandske telemarked for denne omgang.

Brian Torp retter også en skarp kritik af naalakkersuisoq for bolig, byggeri og infrastruktur, Knud Kristiansen, som han mener bør forbedre klagemulighederne for mindre teleudbydere.

- Vi synes i hvertfald, at man bør gøre noget for, at man får etableret det teleklageankenævn, som man i mange år har været enige om at etablere, men ikke er blevet etableret. Det synes vi, at han skulle gøre noget for at få etableret i en fart, så vi som udbyder i det her marked har et sted, hvor vi kan klage, siger Brian Torp.

Læs også Snart bedre og billigere internet

Der bliver regnet på prissætningen af Tele-Posts ydelser, oplyser firmaet i en mail til KNR. Det er dog endnu ikke til at sige, hvornår regnestykket går op.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Knud Kristiansen eller fungerende direktør i Tele-Post, Steen Montgomery-Andersen.