Billigere internet forsinket igen

Det bliver alligevel ikke muligt at købe internet fra andre udbydere end Tele Post lige foreløbig. Liberaliseringen af internettet og datatjenesterne skulle ellers føres ud i livet fra april.
Foto © : Simon Uldum / Arkiv
07. april 2015 14:19

Hvis du gik du og drømte om billigt internet og data fra 1. april, så kan du godt drømme videre.

Det bliver alligevel ikke muligt at købe internet fra andre udbydere end Tele Post lige foreløbig. Det var ellers meningen, at liberaliseringen af internettet og datatjenesterne skulle føres ud i livet fra april i år.

 

Forsinkelse - igen igen

Liberaliseringen af teleydelser bliver dermed yderligere forsinket - denne gang på ubestemt tid.

Forsinkelsen skyldes, at Tele Posts udgifter til konsultenter har vokset sig alt for store, skriver Tele Post i en e-mail til KNR. Konsulenterne skulle vurdere, hvor meget det skal koste nye udbydere at koble sig på Teles netværk. De små udbydere kan nemlig kun for alvor udbyde internet, hvis de bruger Teles eksisterende netværk.  

Læs også Snart bedre og billigere internet

 

Stop for konsulenter

De stigende udgifter har fået Tele Post til at standse brugen af konsulenter. Det betyder, at Tele Post ikke kan fastsætte priserne på de ydelser, som de nye udbydere skal købe.

TELE-POST har meddelt Selvstyret og Telestyrelsen, at man ikke kan overholde deadline. Der bliver arbejdet på prissætningen af teleydelserne, oplyser Tele Post.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tele Posts fungerende direktør Steen Montgomery-Andersen eller Naalakkersuisoq for Boliger, Byggeri og Infrastruktur, Knud Kristiansen.