Tele-Post hedder nu Tusass

Tele- og postvirksomheden skifter navn fra Tele-Post til Tusass A/S. Det navn kom til for 20 år siden som virksomhedens taletidstjeneste.
Tele-Post skiftede deres skilt og logo ud i dag. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
13. oktober 2021 14:31

Tele-Post skal til at skifte deres skilte og logoer ud.

Fra i dag onsdag af, vil Tele-Post nemlig ikke længere hedde Tele-Post.

Virksomheden skifter navn til Tusass.

Det navn kender mange i forvejen. I dag er det navnet til mange af virksomhedens mobil- og internetprodukter. Faktisk blev navnet introduceret for 20 år siden som en taletidstjeneste.

LÆS OGSÅ Tele-Post gør klar til massive investeringer de kommende år

Nu bliver Tusass altså hele virksomhedens navn.

Det skriver Tusass i en pressemeddelelse.

På dansk betyder Tusass "Vi høres ved". 

- Tusass er et godt grønlandsk ord, som er nemt at sige og huske, både herhjemme og i udlandet. Det er et navn, som vi alle kender, som nu får en ny og bredere betydning, siger den administrerende direktør i Tusass, Kristian Reinert Davidsen.

Om Tele-Post

 

I 1994 blev organisationen omdannet til et aktieselskab under Grønlands Hjemmestyre og fik ved den lejlighed navnet TELE Greenland A/S.

 

POST blev medlem af verdenspostunionen i 1938. Samme år kunne Grønland derfor lave de første frimærker med en international gyldighed. Ligesom TELE hørte Grønlands Postvæsen under den danske stat i mange år. I 1986 blev postvæsenet overtaget af Grønlands Hjemmestyre og kaldt Kalaallit Allakkeriviat. I dag hedder vi POST Greenland.

 

TELE og POST blev lagt sammen i 1997 og fusionerede til TELE Greenland A/S.

 

Kilde: Tele-Post.

Mere tidssvarende navn

Ifølge virksomheden er det nye navn også starten på en ny strategi.

- Tusass kommer til at fokusere på et stærkere netværk og bedre kundeoplevelser, når det kommer til både kommunikation og logistik. I fremtiden vil tilgangen med løbende produktforbedringer og prisnedsættelser fortsætte, siger direktøren, Kristian Reinert Daviden.

Bestyrelsesformand i Tusass, Stine Bosse mener, at Tusass er et mere tidssvarende navn.

- Værdierne i vores nuværende Tusass tjenester betyder, at de er enkle, gennemskuelige og kundevenlige. Nu ønsker vi at omsætte det til hele organisationen, hvorfor vi får dette nye og mere tidssvarende navn, siger Stine Bosse.

LÆS OGSÅ Tele Greenland lover hurtigere internet i Østgrønland

- Derudover vil bæredygtighed og sikkerhed være i centrum, både ift. investeringer og i dagligdagen hos Tusass, hvor vi arbejder med at bringe verden tættere på os – og os tættere på hinanden.

Det er ikke første gang, at virksomheden skifter navn. Tusass er det 20. navn, som virksomheden, der har rødder omkring 150 år tilbage i tiden, er blevet kaldt.

Med det nye navn og logo, vil det kræve udskiftning af det daværende Tele-post navn og logo i hele landet.

Det vil virksomheden gøre løbende fra i dag af.