Færøske Kristian Reinert Davidsen har været direktør i Tele-Post siden december 2015.Foto: TELE-POST

Tele-Post gør klar til massive investeringer de kommende år

Landets største teleselskab vil opgradere internetforbindelserne og sikkerheden både fysisk og digitalt, fortæller direktøren.

I løbet af de senere år er brugen af internet eksploderet herhjemme i takt med, at det er blevet mere tilgængeligt for befolkningen.

Det er en udvikling som direktør i Tele-Post, Kristian Reinert Davidsen, mener fortsætter så langt, som de digitale øjne kan se.

- Internet er for mange ikke nice to have, men det er virkelig blevet need to have. For fem år siden, var det ikke alle, der havde internet, men nu er det alle. Virksomhederne er virkelig afhængig af det, og privatkunderne har også brug for internettet. Vores kunder efterspørger løbende bedre internet og mere stabile forbindelser, forklarer han.

LÆS OGSÅ Telepost sagsøger rederi for ni millioner for søkabelbrud

Et par eksempler er måden, som streaming har bredt sig, eller spil online på playstations og computere. Eller turistselskaber, der bruger nettet til reklamer og booking. Selv Royal Greenlands jollefiskere indhandler i højere og højere grad digitalt.

- Mange af vores forbindelser er dog enkeltstrengede, så hvis forbindelsen bliver brudt, så har signalet ikke en anden vej at gå. Vi husker alle skrækscenariet fra 2019, hvor søkablet blev skåret over hele tre steder, siger Kristian Reinert Davidsen.

Skal kunne tåle et nyt brud

Det nedbrud var til stor gene i særligt Sisimiut og sydpå, hvor virksomheder og private måtte vente flere måneder på at få stabile og ikke mindst hurtige forbindelser igen.

- Vi skal undersøge, om der er mulighed for at styrke de her søkabelforbindelser således, at vi kan tåle et brud uden, at kunderne oplever det som konsekvenserne af et brud, lyder det.

I alt vil Tele-Post investere op mod en milliard kroner i de kommende år. Den seneste strategiperiode løb fra 2017 til og med i år, og i den tid har selskabet investeret omkring 800 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Reparation af søkabel i Sydgrønland ventes genoptaget onsdag

Før de træffes konkrete beslutninger om nye søkabler, skal der laves forundersøgelser i havet langs vestkysten. Det arbejde sættes i gang nu og afsluttes i slutningen af oktober.

Tele-Post vil også opdatere sikkerheden omkring selskabets servere landet over. Det gælder både de fysiske rammer og digitalt for at være bedre rustet mod eventuelle cyberangreb i fremtiden.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt