Teaterstykke til teenagere: Det handler ikke om at have sex før andre

Den første forelskelse, den første gang, sorg og tunge følelser. Nationalteateret rejser snart ud på folkeskoler med et nyt teaterstykke om ungdomslivet.

Teaterstykket hedder "Nalunngilara". På dansk betyder det, "Jeg ved det godt", og stykket fokuserer på synet på sex blandt teenagere. Det handler om de uundgåelige følelser, som man går igennem, når man er teenager.

Instruktør Vivi Sørensen har fundet inspiration i sine egne oplevelser som ung:

- Da jeg var ung, var det som om, at man konkurrerede om, hvem der havde sex først. Der blev snakket om "ham eller hende har ikke haft sex endnu" og sådan noget, og jeg har ærgret mig over den tankegang i min opvækst, siger Vivi Sørensen. 

Og det vil hun gerne ændre på med teaterstykket. 

- Man skal selv beslutte, om man vil have sex, og hvornår det skal være. Jeg vil gerne udfordre tankegangen og komme med et andet forslag, et sundere syn på sex, der handler om at passe på sig selv, sætte grænser og have selvtillid. Det ville jeg gerne opnå med stykket, siger instruktøren til Nalunngilara Vivi Sørensen.

Stykket vises i 8.- 9 klasser 

Stykket henvender sig til de større klasser, nemlig 8.-9. klasserne, og den skal opføres i Nordgrønland inden udgangen af året.

De ønsker at opnå et sundere forhold til sex uden kun at fokusere på kønssygdomme.

- Vi vil gerne vise de andre muligheder, der er i ungdommen, og at det ikke kun handler om at miste sin mødom, at have mange venner også sådan noget. For det handler om mere end det, siger Vivi Sørensen.

Pas bedre på sig selv

Instruktøren håber på, at de unge vil passe bedre på sig selv.

- Jeg håber at kunne få dem til at tænke, at de ikke behøver at have travlt med at have sex. Man er selv er ansvarlig for sin krop, og man bestemmer selv, hvornår man vil have sex, siger hun.

Den kan også opleves på Nationalteateret lørdag klokken 14.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt