Tasiusaq glæder sig til royalt besøg

Det bliver en historisk begivenhed for befolkningen i Tasiusaq ved Nanortalik når regentparret aflægger et besøg i bygden i forbindelse med deres sommertogt.
Skrevet af Jaaku Lyberth
31. maj 2011 12:20

Dronningen og prinsgemalen skal være i landet fra den 9. juli til den 25. juli. På turen skal de besøge flere bygder, og en af dem er bygden Tasiusaq ved Nanortalik, der dermed får historisk besøg, når regentparret går i land den 23 juli.

Nyheden om den kongelige besøg har vakt stor overraskelse og glæde hos bygdens 86 indbyggere. Og der er allerede udskrevet en konkurrence om hvem der bedst kan gøre rent udenfor deres hus.

Bygderådets formand Karta Korneliussen, der står for programmet for det royale besøg, er klar til at vise bygden for regentparret.  Efter ønske fra dronningen skal hun og prinsen besøge  fiskeforædlingsfabrikken med 3 ansatte.

Derudover skal skolen, kirken, sundhedscentret og Nanu Børn-projektet vises frem. Lige nu er man i gang med at indhente flagstænger i nærliggende byer. Korsangere fra byerne er også blevet spurgt, om de vil synge for regentparret. Blomsterdekorationer til at pynte bygden med er rekvireret i fåreholderskolen i Upernaviarsuk, og fåreholderne omkring Tasiusaq har også indvilget i at give blomster.

Regentparrets besøg forventes at vare i 2 timer.