Tasiilaq har fået krisecenter til voldsramte kvinder

Tasiilaq har fået sikkert sted for voldsramte kvinder og børn. Fredag blev et nyt krisecenter indviet i den østgrønlandske by.

På krisecentret i Tasiilaq kan kvinder og børn få beskyttelse og husly i akutte situationer, hvor de har været udsat for vold eller er i fare for at blive ramt af vold.

Efterfølgende hjælper familievejledere i krisecentrets trygge omgivelser de voldsramte kvinder. De ansatte tilbyder samtaler om parforhold og andre livsforhold.

- Desværre er mange kvinder ramt af vold i hjemmet. Det rammer ikke blot kvinderne, men i mange tilfælde også børnene. Derfor er det rigtigt glædeligt, at vi fra og med i dag kan tilbyde tryghed og sikkerhed til kvinder og børn i Tasiilaq, der har et akut behov for beskyttelse, siger Uju Petersen (IA), formand for Udvalg for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq.

Krisecenteret har fået navnet ”Naaqqavi”.

Pengene til krisecenteret kommer fra sidste års budget fra Kommuneqarfik Sermersooq og er blevet til i samarbejde med projektet ”Kattunneq - Grønlands Krisecentre”.

Projektet er et dansk-grønlandsk samarbejde mellem Mary Fonden, Danner, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecentret, Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen samt OAK Foundation Denmark.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt