Tasiilaq har fået krisecenter til voldsramte kvinder

Tasiilaq har fået sikkert sted for voldsramte kvinder og børn. Fredag blev et nyt krisecenter indviet i den østgrønlandske by.
04. december 2017 11:06

På krisecentret i Tasiilaq kan kvinder og børn få beskyttelse og husly i akutte situationer, hvor de har været udsat for vold eller er i fare for at blive ramt af vold.

Efterfølgende hjælper familievejledere i krisecentrets trygge omgivelser de voldsramte kvinder. De ansatte tilbyder samtaler om parforhold og andre livsforhold.

- Desværre er mange kvinder ramt af vold i hjemmet. Det rammer ikke blot kvinderne, men i mange tilfælde også børnene. Derfor er det rigtigt glædeligt, at vi fra og med i dag kan tilbyde tryghed og sikkerhed til kvinder og børn i Tasiilaq, der har et akut behov for beskyttelse, siger Uju Petersen (IA), formand for Udvalg for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq.

Krisecenteret har fået navnet ”Naaqqavi”.

Pengene til krisecenteret kommer fra sidste års budget fra Kommuneqarfik Sermersooq og er blevet til i samarbejde med projektet ”Kattunneq - Grønlands Krisecentre”.

Projektet er et dansk-grønlandsk samarbejde mellem Mary Fonden, Danner, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecentret, Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen samt OAK Foundation Denmark.