Systueaktiviteter i Qaqortoq reetableres

Da skindvirksomheden Great Greenland i januar nedlagde sin systue i Qaqortoq, mistede byen, ud over en arbejdsplads, også et populært udflugtsmål for de turister, der besøger Qaqortoq.
Foto © : Google Stretview
Skrevet af Karsten Sommer
10. maj 2016 07:18

Det forsøger Naalakkersuisoq for Erhverv Vittus Qujaukitsoq nu at gøre noget ved, idet han nu har indgået en servicekontrakt aftale med Great Greenland om oprettelse og drift af et såkaldt "visitorcenter" på Great Greenlands fabrik i Qaqortoq.

Centeret skal formidle grønlandsk sælfangst i en historisk og moderne kontekst, samt vise driften af et arbejdende værksted, der fremstiller sælskindsprodukter - målrettet turister.

- Turisterne skal have oplysning om at sæljagt er en vigtig del af den moderne grønlandske kultur, at kødet er en betydende del af kosten, at jagten er bæredygtig og at sælskind stadig spiller en vigtig rolle i den grønlandske kultur, udtaler Vittus Qujaukitsoq.

Great Greenlands nedlagte garveri- og systue har hidtil årligt haft besøge af op mod 500 turister, og Naalakkersuisut mener det er vigtigt at fastholde denne aktivitet til glæde både for turistaktørerne - men også til glæde for de turister der besøger byen.

Visitorcenteret skal fokusere på turismeprodukter såsom luffer, sutsko og mindre souvenirs.