Sydkorea er lun på Grønland

Sydkoreas udenrigs- og handelsminister Kim Sun-Hwan har været i København for blandt andet at høre nærmere om muligheder for olie- og mineralsk efterforskning i Grønland.

Sydkorea er storproducent af højelektroniske varer som digitalkamera og skærme, og andre eletroniske varer, der bruger LCD skærme. Og fælles de forskellige varer er, at de bruger sjældne jordarter, som kvanefjeldet i Narsaq gemmer på.

Sydkorea's udenrigs- og handelsminister Kim Sung-Hwam var i København i sidste uge, hvor udenrigsminister Villy Søvndal fortalte om de ikke-levende ressourser i Grønland og de arktiske områder.

- Der var stor interesse for udnyttelse af mineraler så som sjældne jordarter, men også for vandprojekter, hvor GEUS præsenterede nogle bud på områder, der kunne være af fælles interesse, skriver De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, der bliver forkortet til GEUS på deres hjemmeside.

Den sydkoreanske delegation er blevet præsenteret for status for olie og gas ressourcerne i arktis og efterforskningsmuligheder i Vest- og Østgrønland. GEUS har også holdt foredrag om efterforskning og og indvinding af mineraler i Grønland og der blev talt om sjældne jordarter.

EU har lavet beregninger, der viser at verden vil få det meget svært ved at få adgang til sjældne jordarter i løbet af de næste ti år.

Greenland Minerals & Energy, der laver mineralsk efterforskning i Kvanefjeldet ved Narsaq regner med at det efterhånden berømte fjeld gemmer på sjældne jordarter, der kan dække 25 procent af verdensmarkedet i flere generationer.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt