NUNA MED 2019 konferencen med overskriften Bevægelse i sundhed, bliver afholdt både i Katuaq og Hotel Hans Egede fra lørdag den 5. oktober til mandag 7. oktober.

Sundhedskonference Sundhedsforskere går i fælles træningslejr i Nuuk

Astma, allergi og udfordringer på sundhedsområdet i Arktis er blandt emnerne, der bliver sat under lup, når 300 sundhedsforskere mødes i Nuuk denne weekend.

Sundhed i Grønland bliver sat i fokus i denne weekend på den tilbagevendende konference NUNA MED 2019, der i år har overskriften 'Bevægelse i Sundhed'.

En af hovedkræfterne bag konferencen, Gert Mulvad fortæller, at målet er at fremme samarbejdet om sundhedsfaglig forskning i Grønland.

LÆS OGSÅ Dyrere tobaksvarer kan lette presset på sundhedssystemet

- I den kommende weekend sætter ca. 300 deltagere aktuelle forskningsspørgsmål til debat, når nye grønlandsmedicinske forskningsresultater præsenteres og diskuteres. Alt sammen for at fremme samarbejdet om sundhedsfaglig forskning i Grønland, siger Gert Mulvad på vegne af arrangementskomitéen.

Blandt foredragene på konferencen er et oplæg om at mange bliver allergiske i fiskeindustrien. Foredraget vil blandt andet fortælle om at allergi og astma samt stress ofte ses hos folk, der arbejder i fiskeindustrien i Grønland.

LÆS OGSÅ Rapport: Grønland bruger færre penge end andre lande på sundhed

NUNA MED konferencerne har været afholdt hvert tredje år siden 1991. Arrangørerne af konferencen er: Grønlandsmedicinsk Selskab, Peqqissaasut Kattuffiat, Grønlands Lægekredsforening og Grønlands center for Sundhedsforskning.

I et andet oplæg fremgår det, at borgeres møde med sundhedsvæsenerne på tværs af Arktis er påvirket af udfordringer, når det gælder kultur, adgang til sundhedsydelser og historiske uligheder.

NUNA MED 2019 bliver afholdt i Nuuk i både Katuaq og Hotel Hans Egede fra lørdag den 5. oktober til mandag 7. oktober. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl