Sume: Koncertbilletter er udsolgt for første gang i flere år

Publikumsmagneten Sume er skyld i den første udsolgte koncert i Katuaq i flere år. Det bliver en stor aften, fortæller direktøren for kulturhuset.
Ivaaq Kriegel glæder sig til, at et års arbejde kulminerer i hyldestkoncert i aften. Foto © : Illeq / KNR
05. april 2024 15:20

Når kulturhuset Katuaq i aften slår dørene op til hyldestkoncert for det ikoniske band Sume, bliver det kulminationen på godt et års arbejde.

- Vi har forsøgt at overtale bandet i mere end et år, så da vi fik muligheden for fire måneder siden, greb vi den med det samme, siger Katuaqs direktør Ivaaq Kriegel. 

Og ifølge direktøren, er der 'en helt særlig aften' i vente for de godt 1.000 mennesker, der har billet til koncerten.

- Fordi det har taget så lang tid at overtale bandet, har de 51 års jubilæum i år, men vi fejrer deres 50 års jubilæum, fordi det ikke rigtig blev markeret sidste år, siger Ivaaq Kriegel.

Gammelt band - nyt setup

Derfor er det både en hyldestkoncert til bandet, men også en fejring af deres jubilæum. Og aftenens setup er ikke set før i Katuaq, fortæller direktøren. Bandet får nemlig deres egen lille scene, hvor de kan se showet fra, men de skal også på den store scene selv.

Hvilke numre, de selv skal spille, er dog stadig hemmeligt.

Bandet har været toneangivende i den grønlandske musikbranche siden deres første udgivelse i 1973. Foto © : Illeq / KNR

Normalt kan man købe billet i døren til koncerter i Katuaq, men det er ikke muligt i aften. Alle billetterne har nemlig været udsolgt siden 22. marts, fortæller Ivaaq Kriegel.

- Jeg glæder mig til i aften, for jeg tror ikke på, at bandet bliver samlet igen, som det er tilfældet i aften. Derfor er jeg også ekstra glad for, at det er lykkedes at få dem lokket til, siger direktøren.