Forfatningskommision Suka K: - Kom i gang med arbejdet

Det er i strid med Inatsisartut og Naalakkersuisuts beslutninger, når forfatningskommissionen har valgt at stoppe arbejdet med en forfatning med henvisning til, at arbejdsgrundlaget ikke længere holder.
Skrevet af Jonas Fievé
08. januar 2018 07:48

Sådan lyder det fra Suka K. Frederiksen,

I en pressemeddelelse slår naalakkersuisoq for selvstændighed fast, at formandskabet for forfatningskommissionen skal forholde sig til arbejdet med at udarbejde en forfatning ud fra de rammer, som kommissoriet har givet dem.

Udmeldingen fra Suka K. Frederiksen kommer som en reaktion på en pressemeddelelse fra forfatningskommissionen fredag, hvor formandskabet slår fast, at de ikke vil fortsætte arbejdet, før Naalakkersuisut har godkendt et nyt arbejdsgrundlag for kommissionen.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen nægter fortsat at arbejde

Forfatningskommissionen nedlagde arbejdet i begyndelsen af november, fordi der er opstået tvivl om Mala Høy Kuko og Ane Hansens fortsatte medlemsskab af kommissionen.

Men naalakkersuisoq for selvstændighed mener altså, at det er i strid med Inatsisartut og Naalakkersuisuts beslutninger, når de har valgt at nedlægge arbejde.

 - Medlemmerne er indstillet af partierne, og formandskabet i kommissionen skal ikke forholde sig til disse valg, udtaler Suka K. Frederiksen i pressemeddelelsen, der antyder at hendes tålmodighed er opbrugt:

- Som Naalakkersuisoq kan jeg ikke lade stå til, og må sikre forfatningsarbejdets videre gang og træffe de nødvendige beslutninger, slutter hun.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen er en pinlig farce

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen får nye lokaler til 7,4 millioner kroner