Demokraterne: Forfatningskommissionen er en pinlig farce

Demokraterne kalder Forfatningskommissionen for en farce, efter det onsdag kom frem, at kommissionen har nedlagt arbejdet, fordi der er forvirring om, hvem der må sidde i kommissionen
Randi Vestergaard Evaldsen
Randi Vestergaard Evaldsen Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
04. januar 2018 13:52

- Forfatningskommissionen har indtil videre været gennem et pinligt forløb, der må få befolkningen til at ryste på hovedet i vantro, det er vi ikke overrasket over, for vi ryster også på hovedet, skriver formand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen efter at det onsdag kom frem, at Forfatningskommissionen har nedlagt arbejdet.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen får nye lokaler til 7,4 millioner kroner

Kommissionen er nemlig kommet i tvivl om, hvad der skal ske med to af dens medlemmer - Mala Høy Kuko, der er skiftet fra Atassut til Siumut og Ane Hansen(IA), som har søgt orlov fra Inatsisartut fra passe borgmesterjobbet i Kommune Qeqertalik,.

Randi Vestergaard Evaldsen mener, at kommissionens problemer skyldes det hastværk, hvormed koalitionspartierne nedasatte kommissionen:

- Nu viser det sig, at kommissionen har nedlagt arbejdet, fordi koalitionens lovsjuskeri betyder, at IA og Siumut ikke kan finde ud af, hvem der i det hele taget må være medlemmer. Har Siumut og IA overhovedet styr på hvad de laver? Spørger Evaldsen.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen har nedlagt arbejdet på anden måned

Hun mener, at Forfatningskommissionen er en pinlig farce at være vidne til:

- Det er pinligt for os politikere og for befolkningen, skriver hun.

Evaldsen er også imod, at Inatsisartuts finans- og skatteudvalg har godkendt en bevilling på 7,4 millioner kroner til køber af lokaler til Forfatningkommissionen.