Suka forsvarer fravær fra konference

Det arktiske samarbejde er yderst vigtigt for Naalakkersuisut slår Suka K. Frederiksen fast, som dog glimrende ved sit fravær ved konferencen Arctic Frontiers.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
31. januar 2018 08:01

Mens flere regeringsmedlemmer fra de nordiske lande var taget til Tromsø i Nordnorge for at deltage i Arctic Frontiers, som fandt sted i sidste uge, så havde Naalakkersuisut kun valgt at sende embedsmænd afsted.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggende og selvstændighed var inviteret som taler, men da der samtidig var møde i Naalakkersuisuts politiske koordinationsgruppe, så aflyste Suka K. Frederiksen sin deltagelse til den arktiske konference.

LÆS OGSÅ Udvalg savner Naalakkersuisut ved konference

I en pressemeddelelse slår Naalakkersuisut fast, at konferencen trods ministerens fravær er en af de vigtigste arktiske konferencer.

- Det er ærgerligt, at jeg ikke kunne deltage ved årets Arctic Frontiers konference i Tromsø. Jeg prioriterer det arktiske samarbejde meget højt og alene to uger efter jeg overtog udenrigsområdet tog jeg til Fairbanks, Alaska, for at deltage ved Arktisk Råds ministermøde, udtaler Suka K. Frederiksen i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer efter, at Udenrigs- og sikkerhedspolitisk udvalg i Inatsisartut forleden efterlyste Naalakkersuisut ved den netop afholdte konferencen for udvikling i Arktis.