Rex Tillerson og Suka K. FrederiksenFoto: Naalakkersuisut

Suka afviser urealistiske krav i Pituffik-forhandlinger

Kravene til USA i forhandlingerne om servicekontrakten på Pitffuik er realistiske, mener naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Suka K. Frederiksen – på trods af hidtidige afslag fra USA.

I sidste uge kritiserede lektor og Arktis-kender, Jon Rahbek-Clemmesen fra Forsvarsakademiet i Danmark, Rigsfællesskabets krav til USA om kriterierne for fremtidens servicekontrakt på Pituffik.

LÆS OGSÅ Danmark har stillet urealistiske krav i Pituffik-forhandlinger

Men den kritik afviste naalakkersuisoq for udenrigsanliggender og selvstændighed, Suka K. Frederiksen, i Qanorooq torsdag aften.

- Kravene fra Grønland er realistiske og hensynsfulde. Arbejdet pågår med udgangspunkt i Inatsisartuts krav, og målet er, at Grønland får så meget ud af aftalen som muligt, sagde Suka K. Frederiksen.

LÆS OGSÅ Vi arbejder videre i fortrolighed

I sidste uge fortalte KNR om de modeller, som Rigsfællesskabet ind til nu har foreslået USA i forhandlingerne, der skal sikre Grønland et større økonomisk afkast gennem kommende servicekontrakter på den amerikanske base i Nordgrønland.

Suka K. Frederiksen erkender, at der har været udfordringer i forhandlingerne, men understreger, at dialogen stadig er positiv mellem parterne.

LÆS OGSÅ Her er Pituffik-modellerne USA har afvist

- Forhandlingerne er stadig i gang, og det må siges, at det går godt, fordi vi i dialogen grundlæggende er opsøgende for muligheder. Så dørene er åbne, og vi er fortsat fortrøstningsfulde.

Hun håber i øvrigt, at forhandlingerne vil nå sin afslutning inden valget til Inatsisartut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt