Studenterforening i Danmark får igen tilskud

Studenterforeningen Avalak får igen tilskud fra naalakkersuisut efter flere år, hvor kassen har været lukket på grund af rod med regnskaberne. Fremover kan foreningen se frem til godt 400.000 kroner i støtte.
Den grønlandske studenterforening Avalak får igen glæde af støtte fra selvstyret efter flere år med rod i regnskaberne.
16. april 2024 12:47

Selvstyrets pengekasse er igen åbnet for den grønlandske studenterforeningen Avalak i Danmark efter seks års tørke. Fra i år kan foreningen se frem til godt 400.000 kroner i årlig støtte.

Og det fremkalder stærke følelser hos foreningen.

- Vi er meget lettede. Nogen fældede en tåre, fordi vi ved, hvor meget vi har brug for de her penge, siger næstforperson Aviaaja Lennert Olsen.

Helt præcist vil foreningen fremover modtage 423.000 kroner i støtte fra naalakkersuisut.

Støtten til foreningen har været trukket tilbage siden 2018, fordi der ikke har været nok dokumentation for foreningens udgifter. Og i de godt seks år, foreningen har måtte undvære støtte fra naalakkersuisut, er to ud af fire afdelinger lukket, fortæller Lennert Olsen.

- Men nu kan foreningens afdelinger i Odense og Aalborg starte igen. Takke været tilskuddet, siger Aviaaja Lennert Olsen.

Samlingspunkt

Foreningen har til formål at samle og hjælpe grønlandske studerende i Danmark. Blandt andet, hvis de oplever ensomhed og hjemve under studiet. Og derfor er det meget vigtigt med tilskuddet, fortæller næstforpersonen.

Aviaaja Lennert Olsen glæder sig også over, at det årlige tilskud betyder, at foreningen igen kan begynde at lave arrangementer, som kan samle grønlandske studerende, der oplever kulturelle barrierer i Danmark.

På nuværende tidspunkt er der 700 grønlandske studerende i Danmark, og ud af dem er cirka 60 studerende medlem af foreningen.

Tilskud fra flere

Udover de godt 400.000 kroner fra vores politikere, får Avalak også et tilskud på to millioner fra den danske stat over de næste fire år. Altså 500.000 kroner årligt oven i støtten fra naalakkersuisut til og med 2028.

Derfor er foreningen nu sikret, slår Aviaaja Lennert Olsen fast.

- Vi kan nu sige med sikkerhed, at Avalak står stærkt, siger hun.