Minik Høegh-Dam fik 406 - og flest - personlige stemmer i Avannaata Kommunia. Foto: Scanpix

Stort kontant pengebeløb var dråben for Siumut

Siumut har trukket støtten til Minik Høegh-Dam som ny borgmester i Avannaata Kommunia. Et stort kontantbeløb blev den afgørende faktor, fortæller medlem af Siumuts hovedbestyrelse.

Minik Høegh-Dam bliver alligevel ikke borgmester i Avannaata Kommunia. Det står klart efter, at Siumut har trukket deres støtte til ham til posten.

Det fortæller Bernhard Olsen, der er medlem af hovedbestyrelsen i Siumut og i Siumut Ilulissat.

LÆS OGSÅ Minik Høegh-Dam viger uden om interview om retssag

- Det afgørende er det, som kom frem i pressen i går med størrelsen på beløbet, der blev fundet i Miniks Lejlighed. Det er den information, som vi hidtil ikke har fået fra Minik selv, siger Bernhard Olsen til KNR.

Ikke åben om kontantbeløb

KNR har forsøgt at få et interview med Minik Høegh-Dam siden søndag, men han har ikke ønsket at stille op. Han lagde dog en video op på sin offentlige Facebookside mandag aften.

Her nævner han blandt andet, at han har været åben overfor Siumut-gruppen i kommunen.

- Ja, men ikke så åben, at vi fik de informationer, der kom frem i pressen. Pengebeløbets størrelse er den afgørende faktor til, at vi ikke længere kan støtte vedkommende, forklarer Bernhard Olsen.

LÆS OGSÅ Efter borgmestersag: Minik Høegh-Dam har ikke længere opbakning i Avannaata

Minik Høegh-Dam skal i landsretten, hvor han er anklaget for at overtræde lovgivningen om euforiserende stoffer eller en anden lovovertrædelse.

I forbindelse med en ransagning af hans lejlighed i august 2018 fandt politiet 154.805 kroner i kontanter, hvoraf 151.900 kroner lå rullet sammen i et brilleetui.

Han blev frifundet i kredsretten, men nu har anklagemyndigheden anket sagen til landsretten.

Politisk aftale med Naleraq står ved kraft

Minik Høegh-Dam nåede lørdag at indgå en politisk aftale med Naleraq, og den aftale består, understreger Bernhard Olsen.

LÆS OGSÅ Palle Jerimiassen melder sig ud af Siumut efter hård borgmesterkamp

- En politisk aftale er en politisk aftale. Det har ikke noget at gøre med personsager. Vi har afstemt med Naleraq, at vores aftale med dem holder, og vi har mandat fra Naleraq til i Siumut at finde vores nye borgmesterkandidat, fortæller Bernhard Olsen.

Han fortæller, at Siumut-gruppen ikke har kunne få fat i Minik Høegh-Dam siden mandag.

I Siumut er det normalt, at den kandidat, der får flest stemmer, sætter sig i borgmesterkontoret. 

Minik Høegh-Dam fik 406 stemmer, og Palle Jeremiassen fik 338. Men Palle Jeremiassen, der er tidligere borgmester i nordkommunen, meldte sig ud af Siumut i weekenden. 

Den kandidat, der fik tredjeflest stemmer, er Sakio Fleischer. Han fik 135 stemmer.  

Kommentarer