Storskalalov medfører måske paskontrol

Vedtagelsen af storskalaloven i Grønland kan måske medføre, at det bliver nødvendigt med paskontrol for rejsende mellem Grønland og Danmark. Det faktum, at der efter al sandsynlighed kommer kinesere i tusindtal til Grønland for at anlægge og arbejde i minerne, får danske politikere til at råbe vagt i gevær.
Skrevet af Peter Troelsen
10. december 2012 08:36

Dansk Folkeparti er mod storskalaloven, som skal endeligt vedtages i Folketinget på trods af at Grønland har selvstyre. Ved den lejlighed vil DF markere deres store utilfredshed med loven og derfor stemme imod vedtagelsen.

- Ud over de åbenlyse problemer med social dumping, indebærer storskalaloven også, at vi er nødt til at indføre paskontrol mellem Grønland og Danmark. Når disse mange kinesere først er kommet til Grønland, så kan de jo uden videre tage et fly til København og vade lige ud i Danmark. Det kan vi ikke leve med, forklarer Søren Espersen.

Søren Espersen påpeger, at han er stærkt imod en sådan paskontrol, da Grønland jo er en del af Rigsfællesskabet.

- Vi er nødt til at sikre os, også fremadrettet. Vi har i forvejen store problemer i Danmark med udlændinge, der opholder sig illegalt i landet og udfører sort arbejdskraft under kummerlige forhold, og hvis vi kan sikre os mod en potentiel kinesisk invasion, den dag et eventuelt grønlandsk råstofeventyr slutter, så skal vi simpelthen gøre det, siger Søren Espersen.