Store problemer med kommunikationen mellem Naalakkersuisut og IA

Det skriver den danske avis, Information, som påpeger, at dialogen mellem de to parter stort set kun igennem medierne. Noget, som Sara Olsvig kritiserer - netop over for Information.
Foto © : KNR
26. januar 2015 07:30

Her påpeger hun, at Siumut under valgkampen rakte hånden ud til bredt samarbejde. Her mødtes de to partiformænd også over en kop kaffe til snak om samarbejde.

Men siden har der ikke været et eneste møde mellem de to partier.

- Der har ikke været noget at forhandle om. Så hvis det er den holdning, Naalakkersuisut går ind i den her valgperiode med, så bliver jeg noget bekymret, siger Sara Olsvig til avisen Information.

Overrasket over krav om husleje for Thule-basen
Kim Kielsens udmelding på et pressemøde i Danmark om, at Grønland vil kræve husleje for Thule-basen, har især overrasker IA’s formand. Godt nok støtter IA kravet - men ifølge Olsvig burde Naalakkersuisut have vendt kravet med resten af Inatsisartut, før det blev meldt ud.

Information har ikke fået nogen kommentar fra Kim Kielsen til den konkrete kritik fra Olsvig. Men formanden for Naalakkersuisut har tidligere udtalt til avisen, at IA’s formand er besværlig at samarbejde med, fordi - siger han - IA hele tiden skifter mening.