Store løfter men hvad med pengene

Aleqa Hammond kunne i går sammen med Nikku Olsen og Gerhardt Petersen præsenterer en ny koalitionsaftale og regering.
27. marts 2013 07:26

- Jeg er en meget stolt kvinde. Jeg er meget stolt over at skulle fremlægge en koalitionsaftale, som skal samle landet, men  også skal sætte gange i hjulene.

Det nye nalakkersuisoq består af otte medlemmer hvoraf kun to har erfaring fra Inatsisartut, men selv om det er en meget uprøvet flok, er Aleqa ikke i tvivl om, at de er klar.

- Jeg er fuldestændig tryg ved vores hold, det er et dygtigt hold og jeg er stolt stolt af det, siger Aleqa Hammond.

I fremlæggelsen af koalitionspolitikken bliver det også gjort klart, at økonomisk ansvarlighed er meget vigtig for den nye regering. Ud fra de utroligt mange løfter der blev fremsat og de stort set fraværende bud på hvor penge skal komme fra, kunne man ellers komme i tvivl. Aleqa Hammond slår dog fast, at der er fuldt ud styr på finanserne.

- Vi har et meget stærkt ønske om økonomiske selvbårenhed, samtidig med at vi vil skal bruge al vores energi på at sikre, at arbejdsløsheden skal sænkes og alle skal i arbejde. Vi vil gerne sikre, at entreprenørånden i Grønland skal styrkes med, og vi vil gerne have de små virksomheder med til at få en del af ansvaret for opbyggelsen af vores samfund.

Netop det, at man vil øge iværksætterlysten, ser Atassuts formand Gerhardt Petersen også som et klart Atassut aftryk, han har dog heller ikke noget klart svar på, hvor pengene kommer fra. Han forklarer også, at det bliver nødvendigt at lave prioriteringer, men hvor der skal skæres er endnu ikke besluttet forklarer Gerhardt Petersen.