Stor interesse for ungdomsparlamentet

Der var næsten end dobbelt så mange ansøgere, som der var pladser, da tilmeldingsfristen til næste års ungdomsparlament i denne uge blev overskredet. I modsætning til tidligere år var det elever fra folkeskolen, der skulle være med i parlamentet, og det har været en positiv ændring, allerede før den første tale er holdt i ungdomsparlamentet.
Skrevet af Peter Troelsen
17. oktober 2012 07:52

Det plejer at være pigerne, der stort set sidder på pladserne i ungdomsparlamentet, men i år har i omegnen af hver tredje ansøger været af hankøn. Det tegner godt for fremtiden, at også drengene har interesse for politik, og det vil givetvis også gavne arbejdet i ungdomsparlamentet, at der er mere ligelig fordeling mellem kønnene.

- Det er flot, at så mange elever viser interesse for ungdomsparlamentet. Det glæder mig at se en aktivt og interesseret ungdom. Det tegner godt for den nye form, som ungdomsparlamentet skal afholdes på fremover”, siger formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt.

Der skal bruges i alt 35 deltagere til ungdomsparlamentet, og de, der er sluppet gennem udvælgelsen, får besked d. 30. oktober, enten via sms eller via en mail fra udvælgerne. Der var 67 folkeskoleelever fra hele landet, der havde lagt bilet ind på en plads i ungdomsparlamentet, der foregår fra 22. – 24. februar 2013 hos Inatsisartut i Nuuk.

Læs mere om ungdomsparlamentet her: http://www.inu.gl/