Stjålet medicin på sygehusapotek udløste betinget dom

En 37-årig kvinde var selv ansat som farmakonom på apoteket, da hun ifølge anklageskriftet stjal medicin for i alt 3.000 kroner. 
I går dømte Sermersooq Kredsret i Tasiilaq en 37-årige kvinde skyldig. Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Christine Hyldal
05. april 2024 12:26

En 37-årig kvinde blev i går dømt i en sag, hvor hun har stjålet medicin fra et apotek på sygehuset i Tasiilaq.

Det gjorde hun for at medicinere sig selv, oplyser Grønlands Politi til KNR.

Kvinden var selv ansat som farmakonom på apoteket, da hun ifølge anklageskriftet stjal medicin for i alt 3.000 kroner. 

I går dømte Sermersooq Kredsret i Tasiilaq hende skyldig, og dommen lyder på 30 dage betinget i anstalten med et års prøvetid.

Det vil sige, at hvis hun begår noget kriminelt i det næste år, skal hun i anstalten i 30 dage. Hvis ikke hun begår noget kriminelt i løbet af det næste år, bliver dommen ikke udløst.

Kvinden tilstod medicintyveriet. Ifølge anklageskriftet er det foregået i en periode fra november 2021 til juli 2022 og omfatter 229 doser af morfin, 35 doser Ketogan, 24 doser Kakceks og 48 doser af Fentanyl.

Og det lagde dommeren vægt på. Ifølge politiet var der nemlig tale om ”farlig medicin". Derudover lagde dommeren vægt på, "at den 37-årige var ansat på sygehusets apotek i en betroet stilling, at tyveriet foregik over en periode på omkring seks måneder, og at kvinden medicinerede sig selv uden at søge lægehjælp”.

Kvinden er siden flyttet til Danmark. Hun deltog i retsmødet via et videolink fra Horsens Byret.

- Grønlands Politi er tilfreds med sagens resultat, idet tiltalte blev fundet skyldig efter anklageskriftet, skriver politiet til KNR.