Steen Lynge: Styrk de sociale myndigheder

Presset på medarbejderne hos de sociale myndigheder i kommunerne er enormt. Set i forhold til kolleger i tilsvarende job i Danmark har socialrådgiverne her i landet i omegnen af tre gange så mange klienter at arbejde med, og det kan ikke undgå at påvirke resultaterne af deres arbejde.
Steen Lynge Foto © : Atassut
Skrevet af Peter Troelsen
19. februar 2013 08:34

Atassut vil derfor kæmpe for at få bedre forhold til de ansatte hos de sociale myndigheder. Alt for ofte bukker medarbejderne under for det enorme arbejdspres, de har til dagligt, og det betyder, at klienterne får en dårligere behandling, end de har krav på.

-De mange sager per socialrådgiver gør, at mange med sociale problemer oplever, at det tager for lang tid at få gjort noget ved deres henvendelse til myndigheder. Dette betyder igen, at mange børn i dag lider unødigt, fordi de skal vente i al for lang tid på hjælp. Det kan vi ikke være bekendt, fastslår Steen Lynge.

En gennemsnitlig sagsbehandler i Nuuk har i dag omkring 100 sager som vedkommende skal behandle. I Danmark er der krav om at en ansat højest må have 35 sager af gangen. Derfor ser vi her i landet, at mange sociale sager ikke bliver behandlet i tide, inden det går helt galt for fx en børnefamilie.

- De sociale myndigheder er det første sted, hvor man vurderer alle sager og fører samtaler med borgere med problemer for derefter at foretage evt. visitationer til forskellige behandlinger. Atassut mener derfor, at socialmyndighederne skal styrkes, så især børnefamilie kan få hjælp hurtigt. Det er i den første fase, hvor det skal konstateres, om der er brug for hjælp, at det er vigtigt, at man kan få en hurtig og saglig sagsbehandling, forklarer Steen Lynge.