Håndbold VM: Stavanger bliver invaderet af grønlændere og islændinge

To VM-grupper med deltagelse fra nordatlantiske hold skal spille deres indledende runde i Stavanger i november og december.
De indledende runder til VM i håndbold starter den 29. november. Foto © : TAAK
Skrevet af Noah Mølgaard
25. juli 2023 09:01

Grønland og Island er kommet i hver sin gruppe ved damernes håndbold VM i november og december.

Fælles for de to hold er, at de begge skal spille deres gruppespil i den norske by Stavanger.

Grønlandske fans er allerede begyndt at booke hotel i Stavanger, og det er forventet, at islændinge også vil valfarte til den norske by.

- Det islandske landshold kommer til at tiltrække folk til Stavanger. Mange islændinge bor i Rogaland (Stavangers region, red.), så det er positivt for VM-festen, udtaler Norges landstræner Thorir Hergeirsson på Norges håndboldforbunds hjemmeside.

De svageste hold

Island er ligesom Grønland kommet i en svær gruppe, hvor de skal spille imod Frankrig, Slovenien og Angola.

Og Grønland er ifølge den norske landstræner meget sandsynligt det svageste hold i gruppe C ved håndbold VM for kvinder.

Puljen består af de forsvarende verdensmestre fra Norge, samt Sydkorea og Østrig. Den indledende runde bliver spillet i Stavanger og starter den 29. november.

Fortsætter i Frederikshavn

- Grønland er et ubeskrevet blad, som kvalificerede sig fra det svageste håndboldkontinent, udtaler Thorir Hergeirsson på det norske håndboldforbunds hjemmeside.

- Det er dejligt, at de er med - de skal nok blive et positivt bekendtskab og et eksklusivt indslag i Stavanger. Men på papiret er de nok det hold, som har færrest chancer for at gå videre fra vores gruppe.

Og hvis hans vurdering holder stik, så kan den nordatlantiske håndboldfest fortsætte i Frederikshavn, hvor de lavest rangerede hold skal spille om placeringerne 25 til 32 i turneringen. 

Turneringsform håndbold VM 2023

Tre hold fra alle puljer går videre til hovedrunden, mens det hold, der ikke går videre, spiller om sekundære placeringer i den såkaldte Presidents Cup.

Samtlige kampe i Presidents Cup bliver spillet i Frederikshavn fra den 7. december og slutter den 13. december, mens hele turneringen slutter med VM-finalen den 17. december i Jyske Bank Box i Herning.

Island er ligesom Grønland spået til at have ringe muligheder for at gå videre til hovedrunden.

I givet fald skal Grønland og Island spille om de laveste placeringer i Frederikshavn fra den 7. december.

Håndbold VM bliver spillet i Danmark, Norge og Sverige. Finalen spilles i Boxen i Herning den 17. december.