Statsminister udskyder Grønlandsbesøg

På tirsdag og onsdag i næste uge skulle statsminister Lars Løkke Rasmussen have besøgt os her i Grønland. Men det besøg er nu udskudt, oplyser Statsministeriet.
16. august 2011 08:30

- Grundet den aktuelle globale gældskrise og hensynet til regeringens arbejde udskyder statsminister Lars Løkke Rasmussen sit officielle besøg i Grønland senere på måneden, hedder det i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Ifølge Ritzaus oplysninger bliver det i regeringen opfattet som problematisk, hvis Lars Løkke Rasmussen står i Nuuk på Grønland, når finansloven bliver fremlagt. Og det sker netop på tirsdag i næste uge.

Turen har været planlagt i et år, men på grund af den hårdt ramte internationale økonomi og den højspændte politiske diskussion om behovet for en vækstpakke vurderes det, at Løkke skal være med til præsentationen, der normalt forestås af finansministeren.

- Og det kunne tyde på, at at noget andet og mere er på vej. Det kunne være, at finansloven skal ledsages af en større vækstpakke, som statsministeren gerne vil sætte sig i spidsen for, og det kan også indikere, at Løkke gerne vil være tættere på valgknappen, siger DR*s politiske redaktør Ask Rostrup.

Hvis det sker, vil han 23. august give sit svar på et af de afgørende spørgsmål for dansk økonomi og dermed for valgkampen. Og det vil være et oplagt - og offensivt grundlag at udskrive valg på, vurderer iagttagere.