Udflytning eller ej? Stadig uenigheder hos Naalakkersuisut

Der er stadig ingen afklaring i Naalakkersuisut i spørgsmålet om udflytning af uddannelser.
Foto © : KNR
11. april 2017 09:10

Under partilederrunden dagen før kommunalvalget gjorde formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, det klart, at beslutningen er truffet. 

Men hans koalitionspartner og formanden for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, sagde samme dag, at der ikke er truffet beslutning i det spørgsmål.

Partifællen påpeger

Kim Kielsens partifælle, naalakkersuisoq for uddannelse Doris Jakobsen, kunne i marts måned også fortælle, at der ikke er taget en beslutning.

- Det er ikke afgjort endnu. Men kommunerne har foreslået, at den skal flyttes til Ilulissat, og den politiske koordinationsgruppe har besluttet, at de mulige konsekvenser skal undersøges, sagde Naalakkersuisoq for Uddannelse, Doris Jakobsen, om den mulige flytning af socialrådgiveruddannelsen.

Formanden for Inuit Ataqatigiit, og Naalakkersuisoq for sociale anliggende fortalte fredag, at der ikke er truffet beslutning endnu, og at der ikke har været høring om det.

De to kvinder fortæller altså, at der kun er besluttet, at det skal undersøges om udflytningen vil gå udover kvaliteten af uddannelserne.

Formanden for Inuit Ataqatigiit fortalte fredag til KNR, at spørgsmålet heller ikke blev diskuteret under Naalakkersuisuts sidste møde, der blev holdt torsdag i sidste uge.

Skal besluttes i Inatsisartut

KNR har ikke kunnet tale med formanden for Naalakkersuisut, der i øjeblikket er på tjenesterejse, men hans sekretær henviser til formandens kommentar i Sermitsiaq.

Sermitsiaq skriver i sidste uges udgave, at Kim Kielsen fastholder, at Naalakkersuisut har besluttet at arbejde for at udflytte arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. Men han understreger, at det i sidste ende er op til Inatsisartut at beslutte dette i forbindelse med den kommende finanslov, sagde Kim Kielsen til Sermitsiaq.