Foto: KNR

Støtteordning skal hjælpe grønlandske studerende i Midtjylland

I efteråret yder Aarhus Universitet særlig rådgivning til grønlandske studerende, der oplever problemer med studiestarten. Hjælpen skal være med til at nedbringe antallet af frafald.

Hver fjerde grønlandske studerende på videregående uddannelser i Danmark dropper studiet, før diplomet er i hus. 

Men på Rådgivnings- og Støttecentret ved Aarhus Universitet opretter man nu som et forsøg en særlig rådgivning til alle grønlandske studerende på første semester på en videregående uddannelse i Region Midtjylland.

LÆS OGSÅ Minister vil undersøge frafald på danske uddannelser

Tilbuddet er baseret på en række tidligere interviews med grønlandske studerende om studiestarten i Danmark, fortæller projektansvarlig og læse- og skrivevejleder, Louise Kold-Petersen, til KNR.

- Nogle af de studerendes oplevelser knytter sig til de overgange, der er i studielivet. Og så er der andre oplevelser, der knytter sig til de overgange, der er i tilværelsen omkring studiet.

11 studerende har allerede henvendt sig

Til dagligt yder Rådgivnings- og Støttecentret hjælp til studerende, der har en psykisk lidelse eller lider af ordblindhed. Og det er som udgangspunkt de faglige udfordringer, som Studerende kan få støtte til.

Men frem til jul er der plads til særlig rådgivning til cirka 14 grønlandske studerende. 11 studerende har allerede meldt sig til en rådgivningssamtale, og Louise Kold-Petersen forventer, at endnu flere henvender sig i løbet af efteråret.

LÆS OGSÅ Stor interesse for den nye jurauddannelse

I første omgang skal en samtale klarlægge, om det er faglige eller mere sociale udfordringer, som den grønlandske studerende tumler med.

- Måske bliver det i samtalen tydeligt, at den studerende mest har brug for at blive tilknyttet en mentor, eller måske mest har brug for at blive tilknyttet en læse-/skrivevejleder. På den måde indkredser vi, hvad der er relevant at arbejde med lige nu.

Avalak roser initiativ

Hos grønlandske studenterforening i Danmark, Avalak, ønsker man også at nedbringe antallet af studerende, der dropper studierne i Danmark. Formanden Hans Peter Mønsted roser derfor Aarhus-tiltaget.

Han påpeger, at den sværeste periode ofte er første semester, hvor både de fysiske omgivelser og de faglige krav kan være overvældende for den enkelte studerende.

- Jo tidligere man tager fat på ting, der kan tårne sig op og vælte over den studerende, jo bedre chancer har man for at få bugt med dem og fokusere på det faglige frem for andre udfordringer - for eksempel det sproglige, siger Hans Peter Mønsted.

Projektet er en del af regeringens strategi for forskning og uddannelse vedrørende Arktis og er støttet med 485.000 kroner af den danske stat.

Også Det Grønlandske Hus i Aarhus samarbejder om projektet.

LÆS OGSÅ Reform af folkeskolen udskyder løsning af problemerne

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt