Minister vil undersøge frafald på danske uddannelser

Den danske uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) vil undersøge, hvorfor hver fjerde grønlandske unge dropper ud af videregående uddannelser i Danmark.
21. august 2018 14:43

Det oplyste han på et samråd i Grønlandsudvalget i Folketinget tirsdag, hvor overgangen fra det grønlandske til det danske uddannelsessystem var på dagsordenen.

I dag forlader 27 procent af de grønlandske studerende på videregående uddannelser i Danmark studiet inden for det første år.

LÆS OGSÅ De unge vil uddannes herhjemme

Til sammenligning er frafaldet  blandt de danske unge det første år på 16 procent. Og den forskel er et problem, erkender Tommy Ahlers.

- Frafaldstallene taler desværre deres tydelige sprog: Alt for mange falder fra.

Regeringen har et erklæret mål om, at så mange unge som muligt, også fra Grønland og Færøerne, gennemføre en uddannelse i Danmark.

LÆS OGSÅ Vi skal tage bedre imod unge grønlændere

Derfor vil ministeren nu sætte gang i en undersøgelse, der skal opklare, hvad der får unge fra Grønland til at opgive studierne i Danmark.

- Derudover kommer vi også til at igangsætte en kvantitativ analyse af de grønlandske studerendes frafald for netop at finde ind til, hvad det skyldes. Er det sproget, der er den store udfordring? Er det de praktiske forhold? Er det boliger? sagde Tommy Ahlers under samrådet.

Undersøgelsen skal foretaget og afsluttes i løbet af det kommende efterår.

LÆS OGSÅ Ny jurauddannelse gavner Grønland