Større beføjelser til bygdebestyrelserne i Qaasuitsup Kommunia

I et samfund, der er opbygget som det grønlandske, er det nødvendigt med et stærkt og velfungerende nærdemokrati, så indbyggerne ikke følger at deres hverdag bliver planlagt flere hundrede kilometer væk. Derfor har man oprettet bygdebestyrelserne, men de har ikke altid fungeret efter hensigterne.
Skrevet af Peter Troelsen
02. april 2013 11:20

I dag vælges de nye bygdebestyrelser landet over, men de kommende medlemmer har i realiteten ikke ret meget at skulle have sagt når der skal tages bestemmelser. Det kunne man lave om på foreslår Siumuts kandidat Jens Kristian Therkelsen.

-Qaasuitsup Kommunia har mange bygder, alligevel ser det ud som om at bygdebestyrelsernes beføjelser er blevet forsømt. De aftaler der blev indgået i starten af valgperioden gav håb, men arbejdet synes at være gået helt i stå, og det har medført mindre arbejde i bygdebestyrelserne fortæller Therkelsen.

En af de vigtigste opgaver i den kommende valgperiode må derfor være at kigge bygdebestyrelsernes beføjelser i sømmene. Bygdebestyrelserne kan sagtens tages sig af planlægningen.

De kunne også få mulighed for at kunne rokere rundt i forskellige konti, indenfor de give rammer.

-Rigtig mange henvendelser rettet mod de ansvarlige er end ikke blevet besvaret i den forløbne valgperiode, og det skal der rettes op på, og derfor synes jeg det ville være en fornuftig idé at oprette et bygdekontor i Qaasuitsup Kommunia, siger Jens Kristian Therkelsen.