Foto: KNR

Sprogkaos skaber frafald fra gymnasierne

Kun halvdelen af alle unge, der starter på en gymnasiel uddannelse, gennemfører. Det viser tal fra Departementet for Uddannelse, som DR’s P1 Dokumentar har fået indsigt i.

Årsagen til det store frafald er især sproget. Mens de unge er vant til at begå sig på primært grønlandsk i folkeskolen, er undervisningssproget primært dansk på gymnasierne.

Og det har betydet, at flere end 100 elever ud af i alt 378 elever på  Nordgrønlandsk Gymnasium i Aasiaat stoppede sidste år. Ifølge rektor på gymnasiet, Otto Simonsen, på grund af dårlige danskkundskaber:

- Jeg tænker, at eleverne nok har det nogenlunde sådan, som jeg ville have haft det, hvis jeg skulle tage min studentereksamen på tysk. Det var ikke blevet ret godt, siger han.

Ifølge naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen, skal engelsk i fremtiden være det første fremmedsprog herhjemme.

- Jeg synes, at engelsk er et verdenssprog, som bør prioriteres i Grønland. Ligesom man gør i Danmark og i mange andre lande, siger hun til DR.

Men dén konklusion er rektor på Nordgrønlands Gymnasium, Otto Simonsen, ikke enig i.

- Hvis man nedprioriterer dansk og opprioriterer engelsk, så tror jeg, at vi i gymnasiet de næste mange år vil få elever, som er endnu mere ukvalificerede i både dansk og engelsk.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!