Snart kan man igen flyve fra Nuuk til Nunavut

I slutningen af juni åbner den nye flyrute mellem Nuuk og Nunavuts hovedstad, Iqaluit. Det bliver desuden muligt at flyve videre til andre destinationer i Canada.
Den nye rute mellem Nuuk og Iqaluit vil i første omgang blive fløjet fra juni til oktober. Hvis efterspørgslen er god, vil der være mulighed for udvidelse, oplyser Air Greenland. Foto © : KNR / Malik Brøns
18. maj 2024 16:07

Fra den 26. juni til den 23. oktober i år, vil det være muligt at flyve fra Nuuk til det allernordligste Canada.

Air Greenland åbner nemlig en ny flyrute fra Nuuk til Nunavuts hovedstad, Iqaluit.

Det skriver Air Greenland i en pressemeddelelse.

Den nye rute kommer til at have en ugentlig afgang hver onsdag.

Derudover bliver der mulighed for videre forbindelse til den canadiske hovedstad Ottawa, storbyen Montreal og Kuujjuaq i Nunavik.

Det kan lade sig gøre, efter at Air Greenland og flyselskabet Canadian North har indgået en samarbejdsaftale.

Det er ikke første gang, at der har været en rute mellem Nuuk og Iqaluit. Sidste gang var i sommerperioden i årene 2014 til 2016.

Åbningen af ruten mellem Nuuk og Iqaluit kommer i forlængelse af den samarbejdsaftale, der blev indgået i 2022 mellem Nunavut og Grønland.

- Ønsket om at besøge hinanden i den arktiske region, er taget til siden, der sidst var ruteflyvning mellem de to hovedstæder i 2014. Vi tror på at tiden og lokalmarkedet nu er rigtig til at tage ruten op igen, siger Air Greenlands Administrerende Direktør, Jacob Nitter Sørensen, i pressemeddelelsen.