Snart bliver internettet meget langsomt i Østgrønland

Inden borgerne i Østgrønland kan få glæde af den nye satellitforbindelse, skal to jordstationer opgrades - og det påvirker hastigheden på internettet.
Tusass anbefaler, at borgerne i Østgrønland downloader film og serier, inden der tages hul på opgraderingen af jordstationerne. Foto © : Tusass
Skrevet af Anders Rytoft
19. juli 2023 15:48

Den nye grønlandske satellit, Greensat, som skal sikre bedre internet til hele landet, er klar til brug.

Det oplyser Tusass i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at jordstationerne, som spiller sammen med satelitten, skal opgrades i henholdsvis Ittoqqoortoormiit og Tasiilaq i Østgrønland. 

Opgraderingen starter i begyndelsen af august. Et projekt, der vil påvirke alle forbindelser i Østgrønland i en periode på otte til ti dage.

Udførelsen af opgraderingen betyder, at kunderne kommer til at mærke en kraftig nedsat kapacitet på alle deres forbindelser- lige med undtagelse af radio og tv, skriver Tusass.

Download film på forhånd

Og tilføjer, at den nedsatte kapacitet vil påvirke hastigheden på de forskellige streamingsites, samt uploading af hjemmesider og brugen af sociale medier.  

Derfor anbefaler Tusass, at kunder i Østgrønland allerede nu begynder at downloade film og serier fra deres streamingstjenester, herunder Netflix, Viaplay, HBO osv.

Det vil, vurderer Tusass, højst sandsynligt ikke være muligt at streame i perioden.  

Påvirkede kunder vil modtage direkte kontakt via SMS fra Tusass dagen før opgraderingerne starter.