Smuglede 12 kilo hash: Dansk mand skal flere år i anstalten

En 51-årig erhvervsdykker skal 2,5 i anstalten. Det sker efter, at manden torsdag erkendte at have fastmonteret en metalboks med knap 12 kilo hash på en trawler sidste år.
Arkivbillede: Grønlands Politi beslaglagde sidste år knap 12 kilo hash, der blev fundet i en metalboks, som var monteret på ydersiden af et fragtskib. Foto © : Malik Brøns / KNR
Skrevet af Anders Rytoft
16. september 2023 15:21

En 51-årig dansk erhvervsdykker skal 2,5 år i anstalten. 

Sådan lød dommen torsdag i en tilståelsessag i Sermersooq Kredsret.

Her erkendte manden sig skyldig i at have monteret en metalboks med 12 kilo hash på et fragtskib, der sejlede mellem Danmark og Grønland, oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.  

Det foregik i havnen i Aarhus. Herefter rejste han til Grønland for selv at afmontere metalboksen, og derefter overdrage hashen til videresalg. Men så langt nåede manden dog ikke.

- Metalboksen blev spottet på ydersiden af skibet og anmeldt til politiet. Kort efter fundet kom politiet på sporet af den 51-årige danske erhvervsdykker, som senere blev tiltalt for indsmuglingen, skriver politiet. 

Tilfreds med dommen

Anklagerfuldmægtig Cecilie Stürup Sørensen førte sagen i retten, og hun er godt tilfreds med dommen. 

- Når vi taler om en så stor mængde hash, der er indsmuglet til Grønland på en så professionel og organiseret måde, så er der tale om en meget alvorlig forbrydelse, siger hun.

Selvom manden tilstod, så er der i anklagemyndighedens optik ingen formildende omstændigheder ved sagen. Dommen blev modtaget af både domfældte og anklagemyndigheden.