SMS-rådgivning runder sit første år

Børne- og Ungdomshjælpeorganisationen MIO kan i dag fejre et års fødselsdag for sin særlige SMS-rådgivning, der i løbet af i løbet af det første år har modtaget og besvaret mere end 11.000 SMS'er.
Foto © : MIO
01. oktober 2014 06:24

Børnetalskvinden Aaja Chemnitz Larsen vurderer, at omkring 1.200 børn er blevet rådgivet. Men hun har et fødselsdagsønske - Hun vil gerne have udvidet SMS-rådgivningen, der har åbent på alle hverdage mellem kl. 16 og kl. 18, til også at kunne holde åbent i weekenden.

Mange henvendelser i weekenden
SMS-rådgiverne fortæller, at de modtager mange henvendelser i weekend, som de først kan besvare mandag eftermiddag.

- Og det kan være længe at vente for et barn, som står i en svær situation, siger Aaja Chemnitz Larsen og henviser til en tidligere henvendelse fra en ung pige, som gik med selvmordstanker om formiddag. Og om eftermiddagen, da rådgivningen åbnede, havde pigen begået selvmord.

Et spørgsmål om økonomi
Ifølge Aaja Chemnitz Larsen er det et økonomisk spørgsmål, at forlænge åbningstiden. Men hun peger på, at en mulighed kunne være, at slå Børnetelefonen 134 og SMS-rådgivningen sammen til én tjeneste, rettet kun til børn.

Det kunne skabe bedre sammenhæng og tilbud til børnene - tilpasset deres behov, tilføjer hun.

MIO har modtaget økonomisk støtte til SMS-rådgivningen fra Departementet for Familie og Justitsvæsen, mens NunaFonden har doneret midler til afholdelse af kurser for personalet.