Skylder du penge til det offentlige?

I givet fald er du bestemt ikke den eneste. Naalakkersuisut har netop offentliggjort deres redegørelse over borgernes gæld til det offentlige og den er ikke for sarte sjæle.
Skrevet af Mads Ullerup
22. december 2011 10:35

Fra 2010 til 2011 er grønlændernes gæld til det offentlige steget med 131.000 kroner om dagen.

Det virker som et højt tal, men det er i virkeligheden ikke noget i sammenligning med 2008, hvor borgernes gæld til det offentlige dagligt steg med 243.000 kroner.

"Redegørelsen giver en solid gennemgang af hvad der er op og ned omkring borgernes gæld. Det er et glimrende udgangspunkt, for at jeg kan sætte mig sammen med kommunerne, og finde ud af hvad vi sammen kan gøre for at stoppe stigningen i restancer". Sådan siger Naalakkersuisoq for Finanser, Maliina Abelsen i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig over at der trods alt er sket en forbedring over de seneste par år:

"Jeg mener, at det går i den rigtige retning. Men vi har fortsat et stort arbejde foran os. Vi skal have de der kan betale, men ikke vil, til at finde pengene frem. Det går ikke, at der er nogle som på den måde sender regningen videre til deres medborgere. Hvorvidt det skal ske lovændringer eller andre initiativer vil jeg drøfte med kommunerne i begyndelsen af det nye år."