Skyd nu moskusokser

Erhvervsfangere fra hele Grønland får mulighed for at jage moskusokser i Kangerlussuaq, da bestanden er ved at vokse sig ihjel.
Skrevet af Mads Lynge
18. oktober 2011 11:56

De mange moskusokser ved Kangerlussuaq er grunden til, at man nu forlænger jagtsæsonen. Samtidig har man lagt planer for at reducere antallet af de store dyr. Det siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Ane Hansen

- Selvfølgelig er tanken, at det skal være til gavn for alle. Specielt den ældre del af moskusoksebestanden skal reduceres, siger Naalakkersuisoq Ane Hansen.

Erhvervsfangere fra hele Grønland, kan således nu tage på moskusoksejagt.

- Erhvervsfangerne skal prioriteres. Derfor er vi netop nu i fuld gang med at føre samtaler med fangere i Maniitsoq, Sisimiut og i Kangerlussuaq for at finde ud af hvordan man på en hensigtsmæssig- og bæredygtig måde kan nedbringe antallet af moskusokser ved Kangerlussuaq, siger Ane Hansen.

- Derudover er der blevet åbnet for at erhvervsfangere fra hele landet kan tage til Kangerlussuaq for at jage moskusokser, siger hun.

Derfor skal Arctic Green Food i Kangerlussuaq også være beredt på, at der i den kommende tid vil blive indhandlet en masse moskusoksekød. Der skal altså sikres mest mulig kød til Arctic Green Foods anlæg i Kangerlussuaq:.

- Produktionsselskaberne vil blive kontaktet, så de er klædt på til aftage mest mulig kød, siger Ane Hansen.

Og endelig vil Naalakkersuisut introducere nye tiltag i bestræbelserne på at nedbringe antallet af moskusokser.

- Som en af de nye tiltag indenfor turismen, vil man introducere betalingsjagt på moskusokser med bue og pil, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Ane Hansen.