Skuffet fodboldspiller om GM-bøvl: Nu kan jeg lige så godt lave noget andet

I England, Spanien, Italien og Tyskland bliver der spillet fodbold på trods af coronakrise. Men ikke i Grønland. Og det undrer Peri Fleisher.
Grønlandsmesterskaber er ellers en god mulighed for spillerne til at vise landstræneren, hvad man kan, siger Peri Fleischer. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
24. juli 2020 16:22

- Det er bemærkelsesværdigt at se andre lande spille turneringer. De har ingen tilskuere, men de spiller efter forholdsreglerne. Her, hvor der ikke er corona, har jeg svært ved at forstå, hvorfor det ikke kører.

Det siger fodboldspiller fra Nuuk, Peri Fleischer.

Han er skuffet over, at grønlandsmesterskaberne i fodbold i næste måned ikke bliver holdt. Sådan ser det i hvert fald ud nu.

For ifølge den nye bekendtgørelse, som Naalakkersuisut har lavet i kølvandet på coronakrisen, må man ikke rejse fra kommune til kommune for at komme til arrangementer, der kræver tilmelding.  

LÆS OGSÅ Nivi Olsen om GM-usikkerhed: Vi skal have sparket fodbolden i gang

Herrernes turnering skal egentlig fløjtes i gang 10. august i Ilulissat, mens Nuuk skal afholde kvindernes turnering ugen efter. Og med mindre end en måned til kampstart raser Grønlands fodboldforbund, KAK, over, at der stadig ikke er kommet et endeligt svar fra Naalakkersuisut på, om GM kan afholdes eller ej. 

Også Demokraternes Nivi Olsen og Siumuts Erik Jensen retter i dag en skarp kritik af Naalakkersuisut.

Peri Fleischer er også dødtræt af at være i limbo. 

- Der er sikkert mange, udover mig selv, som har mistet lysten til at træne lige nu. Når man ved, at der ikke vil være mesterskaber, så kan man lige så godt fokusere på noget andet, siger han.

Grønlandsmesterskaber er ellers en god mulighed for spillerne til at vise landstræneren, hvad man kan, siger Peri Fleischer.

LÆS OGSÅ Erik Jensen om GM: Fjern stopklodserne, der står i vejen for sporten - hurtigst muligt

- Hvis man vil med på landsholdet, er Grønlandsmesterskaberne vigtigste sted at vise, hvad man kan. Det er her, hvor man virkelig kæmper i fodbold.

- Det er virkelig skuffende, siger han.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Naalakkersuisut, men de er endnu ikke vendt tilbage med et svar.