Skoleleder i Tasiilaq er midlertidig fritaget fra tjeneste

En undersøgelse er startet på Tasiilami Alivarpi, og den har betydet, at skolederen er blevet midlertidigt fritstillet fra sit job.
10 skolelærere på Tasiilami Alivarpi har siden august sagt deres stillinger op. Foto © : Merete Lindstrøm, KNR
25. april 2022 13:17

Skoleleder på Tasiilami Alivarpi, Jørn Holbech er blevet midlertidigt fritaget fra tjeneste på grund af en undersøgelse.

Det oplyser en tillidsmand på skolen til KNR. 

KNR har forsøgt at få bekræftet det af Kommuneqarfik Sermersooq, men kommunen "udtaler sig ikke om personalesager". 

10 skolelærere på Tasiilami Alivarpi har siden august sagt deres stillinger op. 

KNR har været i kontakt med flere tidligere lærere på skolen. De siger alle, at de har sagt op på grund af problemer med at samarbejde med skolens ledelse. 

Undersøgelse er startet

Men nu er der, ifølge KNRs oplysninger, startet en undersøgelse. Den har altså betydet, at skoleleder Jørn Holbech er blevet midlertidigt fritstillet fra sit job. 

- På grund af en undersøgelse blev Jørn Holbech midlertidigt fritstillet i fredags, siger Wilhelm Olsen, der er tillidsmand på Tasiilami Alivarpi til KNR.

Han ønsker ikke at fortælle, hvad det er for en undersøgelse, der er sat i gang. Han vil heller ikke sige hvem, der har startet den.

LÆS OGSÅ Tasiilami Alivarpi mangler 22 uddannede lærere: Far er bekymret

KNR har været i kontakt med Jørn Holbech, men han ønsker ikke at udtale sig. Det gør viceskoleinspektøren på Tasiilami Alivarpi, Josephine V. Carlsen, heller ikke. 

22 uddannede lærere mangler

Jørn Holbech har været ansat på Tasiilami Alivarpi ad to omgange – fra 2006 til 2014. I sommeren 2020 kom han tilbage. 

Tidligere på måneden interviewede KNR Jørn Holbech i forbindelse med en historie om lærermangel i Østgrønland. Sagen er nemlig den, at en tredjedel af de 62 lærere på Tasiilami Alivarpi  er timelærere. Det vil sige, at en tredjedel ikke har taget en læreruddannelse, og så er der yderligere en tredjedel, der er fra Danmark. 

I alt mangler der 22 uddannede lærere på skolen.

- Der er et stort fravær både blandt lærere og elever. Og der er elever, der pjækker. Det er svært at nå at få taget hånd om alle de problemer, når man mangler lærere, sagde Jørn Holbech.