Skoleklasser kan vinde rejse til Danmark med alt betalt

Nu har grønlandske skoleklasser mulighed for at blive uofficiel mester i historie og vinde en rejse til Danmark med alt betalt for hele klassen.
Foto © : Historiedysten 2016
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. september 2016 09:36

Det er Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, der står bag konkurrencen Historiedysten, hvor alle 5. til 9. klasser i Grønland kan deltage. Første runde foregår 19. – 22. september, hvor emnet er Grønland og den danske forbindelse. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Eleverne skal dyste i en multiple-choice quiz, hvor de tre bedste klasser i landet går videre til finalerunden, hvor konkurrencen om at vinde historie-quizzen virkelig skærper til.

I finalen skal klasserne dyste på deres evner til at formidle historie kreativt.

Den 23. oktober bliver den grønlandske bedste historie-klasse udråbt.

Artiklen fortsætter efter videoen

Inden konkurrencen starter, kan elever og lærere forberede sig på Historiedystens hjemmeside, hvor de kan blive klogere på historie og Danmarks tid som kolonimagt i et såkaldt virtuelt univers.

Præmien til den bedste grønlandske klasse er en tur til Danmark med oplevelser i København og et besøg på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksberg Slot. Transport, mad, logi og oplevelser bliver betalt.

Interessede kan tilmelde sig her.