Aleqa Hammond var offer for skatteministerens udtalelse Foto: Siumut Folketingimi

Skatteminister beklager 'grønlænder'-udtalelse

Karsten Lauritzen kalder det en usmart formulering, at han har sagt, at Venstre har købt en grønlænder.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) beklager, at han har sagt, at Venstre har "købt en grønlænder" med reference til en aftale med det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond.

- Naturligvis er ingen blevet købt eller solgt. Der er tale om en velkendt sag om at tage et fornuftigt hensyn til den parlamentariske situation, siger Karsten Lauritzen i en skriftlig kommentar.

- Men det berettiger selvfølgelig ikke den usmarte formulering, som jeg ikke skulle have brugt. Jeg beklager, hvis nogen er blevet stødt. Det var ikke hensigten.

Udtalelserne, som ministeren nu beklager, faldt under et nytårsarrangement hos Venstre i Lemvig og er blevet refereret af Dagbladet Holstebro-Struer.

LÆS OGSÅ Vi har købt en grønlænder

Ved arrangementet forklarede Lauritzen, hvordan regeringen er blevet styrket parlamentarisk ved at indgå en aftale med Aleqa Hammond. Hun er blevet formand for Grønlandsudvalget.

Til gengæld har hun lovet ikke at stemme mod regeringen i kabinetspørgsmål.

- Historien viser, at der stort set altid er et folketingsmedlem, som i løbet af perioden springer fra et parti til et andet, og så vil vi ikke længere have flertal. Men vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder, sagde Lauritzen.

- Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt, lød den ligefremme udlægning af den handling ifølge Dagbladet Holstebro-Struer.

Aleqa Hammond er mildt sagt ikke imponeret over skatteministerens formulering "at købe en grønlænder". Til DR Nyheder siger hun:

- Jeg vil kun sige, at det er vel sådan, han taler. Det er vel sådan en betegnelse, han bruger om os grønlændere. At man køber sådan en.

- Godt nok er dansk ikke mit modersmål, men jeg tror alligevel, at jeg kan et mere civiliseret dansk end ham. Det er sagt med et smil, siger hun.

Skatteministerens sprogbrug får dog ikke umiddelbart nogen konsekvenser for Aleqa Hammonds aftale om ikke at stemme imod regeringen, siger hun til DR Nyheder.

/ritzau/

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!