Skal vi være venner med de rige eller kolonimagter?

På onsdag vil to folketingspolitikere, en professor og en embedsmand give deres bud på hvem grønlændernes bedste venner er, når isen smelter i Arktis - er det de nye samarbejdspartnere med de mange penge eller den gamle kolonimagt?
21. januar 2013 06:28

Det er Hovedstadens Radikale Venstre, der har taget initiativ til at drøfte det spørgsmål. Og derfor har de inviteret inden for i 'Politisk Salon' i partiets egne gemakker på Kronprinsessegade i København kl. 19.30.

- Det er ikke kun et krisetegn for det globale klima når isen forsvinder, men også en ny geopolitisk udfordring af de helt store. Nye sejlruter åbnes, nye farvande skal deles mellem de arktiske magter, og nye råstoffer bliver tilgængelige. For Danmark er det hele særligt penibelt, da der skal findes nye løsninger samtidigt med at Grønland får stigende selvstændighed. Sådan lyder oplægget til den arktiske debat.

Udover De Radikales udenrigspolitiske ordfører Rasmus Helveg Petersen, vil også folketingsmedlem for IA, Sara Olsvig, holde oplæg. Og det samme vil professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet samt Thomas Winkler, der er chef for den juridiske afdeling i Udenrigsministeriet og den kommende ambassadør i Moskva. Oplægsholderne vil derefter gå i debat med tilhørerne.