Siumutkandidat: Sara Olsvig taler ikke sandt

I forbindelse med det seneste tv-transmiterede valgmøde fremkom IA-kandidaten Sara Olsvig med påstande omkring aftabuiseringen af seksuelt misbrug af børn. Marta Lund Olsen, der stiller op til valget for Siumut mener ikke, at Sara Olsvig holder sig til sandheden.
Skrevet af Peter Troelsen
18. februar 2013 08:49

I årene 2006 – 2007 var der en stor oplysningskampagne om emnet, men den nuværende regering fulgte ikke op på initiativet, som den forrige regering satte i gang. Derfor mener Martha Lund Olsen ikke at der er hold i Sara Olsvigs påstand om, at samfundet har brugt mange penge på området.

-Det er som om, at man de sidste 4 år har haft tesen “hvad man ikke taler om, er ikke et problem“.  Det eneste som det er gået ud over er de mange børn, som bliver udsat for overgreb.  Så længe problemet er så stort, er der konstant behov for opmærksomhed på området, fastslår Martha Lund Olsen.

Hun bakkes op af de tal, som foreligger fra området via den konto på finansloven, der hidrører særlig indsats for børn. I 2009, da Siumut sad i formandsstolen i Inatsisartut blev der brugt 14,5 mio. kr. på området. Dette tal var steget til 17,7 mio. kr. i 2011, men var igen faldet til 15,8 mio. kr. sidste år.

Desværre hjælper det ikke børnene ret meget, at de folkevalgte kaster med sten efter hinanden, det eneste der ville hjælpe børnene var, at politikerne på tværs af partiskel fik lavet en indsats, der fik stoppen det unødvendige seksuelle udnyttelse af børn. Det ville mindske udgifterne til sociale tiltag for de berørte børn, og det ville sikre samfundet velfungerende samfundsborgere i fremtiden. Det er dog nok for meget at forlange af landets politikere midt i en valgkampstid.