Siumut holdt landsmøde i slutningen af nobvember sidste år, hvor Erik Jensen vandt ved kampvalg over Kim Kielsen og Vivian MotzfeldtFoto: KNR / Malik Brøns

Siumut laver ny strategi for at stoppe sexchikane

Det skal være endegyldigt slut med en grænseoverskridende kultur i dele af Siumut, lyder det fra partiets formand.

Landets største parti, Siumut, vil gøre op med en grænseoverskridende kultur, hvor sexchikane har været en del af arbejdsmiljøet i dele af partiet.

Det fastslår partiets formand, Erik Jensen. Lige nu er partiets hovedbestyrelse ved at give de sidste anerkendende nik til en ny strategi, der skal sætte klare grænser for, hvad der er god adfærd.

LÆS OGSÅ Dom om sexchikane: To menneskerettighedsråd roser kvinder for at stå frem

- Vi arbejder på og ønsker at sikre et trygt arbejdsmiljø for vores ansatte i partiet og for vores folkevalgte. Vi har klart sagt, at vi ikke tolererer grænseoverskridende adfærd, siger Erik Jensen til KNR.

Skal sige tydeligt fra

Udmeldingen kommer i kølvandsstriben på den historiske retssag mod partiets tidligere partisekretær og fremtrædende medlem gennem 38 år, Mikael Petersen.

Han blev i sidste uge dømt for fire forhold af blufærdighedskrænkelse ved Sermersooq Kredsret, men han har anket sagen til Landsretten.

LÆS OGSÅ Sexchikanesag: Omstridt partisekretær skal 60 dage i anstalten

- Under vores sidste landsmøde besluttede medlemmerne, at hovedbestyrelsen skal arbejde for at lave en mere tydelig arbejdspolitik. Vores medlemmer mener, at det skal fremgå mere klart, at vi ikke vil have chikane og grænseoverskridende adfærd, siger Erik Jensen videre.

Vil ikke gå i detaljer

Han henviser til, at der faktisk har været retningslinjer for sexchikane, men han tilføjer, at de tydeligvis ikke har været klare nok.

- Vi forventer, at den nye strategi er færdig i den nærmeste fremtid, og så kommer den op på vores hjemmeside, siger han.

LÆS OGSÅ Kommune: Ny politik om sexchikane på vej

Under rettsagen mod Mikael Petersen kom det frem, at der har været en grænseoverskridende kultur i Siumut.

Erik Jensen vil ikke uddybe, hvad der står i den nye strategi. Han henviser til Siumuts partikontor, men de ønsker heller ikke at uddybe strategien, før den er lagt op på hjemmesiden.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt