Kvindernes anklager førte til, at Mikael Petersen, der i 38 år har haft en central rolle inden i politik, blev dømt for blufærdighedkrænkelse i Sermersooq Kredsrettet i torsdags.Foto: Simon Uldum

Dom om sexchikane: To menneskerettighedsråd roser kvinder for at stå frem

De kvinder med tilknytning til Siumut, der er kommet frem og har fortalt, at de er blevet seksuelt krænket, bliver rost af både Rådet for Menneskerettigheder og Ligestillingsrådet.

I torsdags faldt der dom i en stor sag om krænkelser og sexchikane.

Rådet for Menneskerettigheder og Ligestillingsrådet roser de kvinder, der har stået frem og fortalt, hvordan de blev krænket af Siumuts tidligere partisekretær.

- Overordnet set har vi fundet det vigtigt at udtrykke vores ros og støtte til de kvinder, der har haft mod til at tage en rigtig svær sag op,siger Sara Olsvig, der er formand for Rådet for Menneskerettigheder, til KNR.

Hun roser kvinderne, fordi de har turdet stå frem med anklagerne om seksuelle krænkelser, inden for murene på Siumuts partikontor i Nuuk.

Kvindernes anklager førte til, at Mikael Petersen, der i 38 år har haft en central rolle inden i politik, blev dømt for blufærdighedkrænkelse i Sermersooq Kredsrettet i torsdags.

LÆS OGSÅ Aki-Matilda: Sexchikane-dom bekræfter vores virkelighed

Ligestillingsrådets formand er glad for, at sagen har sat fokus på et centralt problem.

- Jeg synes, at det beviser, hvor meget vi har behov for for at belyse det her område. Vi har behov for mere fokus på sexchikane, siger Kathrine Bødker til KNR.

Rådet for Menneskerettigheder understreger vigtigheden af, at man handler, når nogen bliver krænket.

- Man skal tage afstand fra kønsdiskrimination og sexchikane. Der skal være konsekvenser for den, der udøver dem, siger Sara Olsvig, der fortsætter:

- Hvis ikke man skrider ind overfor grænseoverskridende handlinger, og man ikke tager sådanne sager op, bliver det selvfølgelig svært at bekæmpe dem, siger hun.

Dommen mod Mikael Petersen er ubetinget, og han skal dermed ind og sidde 60 dage i anstalten.

Han nægter sig dog skyldig og har anket dommen til Landretten.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt