Siumut-kandidater langer ud efter Demokraterne

Demokraterne havde som det eneste parti ikke søgt om ekstra tilskud til kommunalvalgkampen, og da partiet ikke ville bakke op om at alle partier skulle have et ekstra tilskud, faldt forslaget til jorden. Den slags kræver at alle bakker op.
Skrevet af Peter Troelsen
07. marts 2013 07:38

Demokraterne havde som det eneste parti udvist rettidig omhu og sparet penge op til kommunalvalgkampen. Det faktum har nu fået tre udkantskandidater fra Siumut til at kalde Demokraterne udemokratiske. De mener, det vil betyde, at mange bygder ikke får besøg af kandidater til kommunalvalget, og det er til skade for demokratiet.

-Det er i forvejen ikke mange kandidater, som vi ser ude i bygder og de små byer i ’udkanten’ af de trafikale forbindelser. Derfor er det ekstra ærgerligt, at Demokraterne valgte at blokere for at den etablerede praksis om tilskud til kommunalvalgkampen kunne fortsætte, siger Andersine Hansen-Kristiansen, der er opstillet for Siumut og bor i Tasiilaq.

Ude i landets bygder er synet af en politiker et særdeles sjældent syn, ja nogle bygder må kigge langt efter en kandidat i hele valgkampen. Det gælder blandt andet i Avanersuaq, hvor Siumut politikeren Mads-Ole Kristensen har hjemme. Han har dog forståelse for partiernes prioriteringer.

- Naturligvis prioriterer partierne Inatsisartutvalget først og kommunal- og bygdebestyrelsesvalg i anden række, men vi skal netop for første gang til et valg som rigtige storkommuner. Vi er ikke længere garanteret, at der bliver valgt kandidater fra de gamle kommuner. Derfor er der ekstra stort behov for, at kandidaterne til kommunalvalget har mulighed for at komme hele vejen rundt, mener Mads-Ole Kristiansen og tilføjer -Det kan Demokraterne vel være ligeglade med – heroppe får de alligevel ikke nogen valgt.