Siumut i Qaasuitsoq: Ingen fyringer

Siumutgruppen går nu ind i sagen om de 80 mulige fyringer Qaasuitsup Kommunia. I sidste uge meldte siumutgruppen ud, at hver en sten skulle vendes i økonomien, før fyringer kom på tale. I dag er tonen anderledes fast. Efter et møde i gruppen, vil de nu helt have stoppet snakken om en fyringsrunde.
Skrevet af Jette Andersen
17. juni 2013 12:30

- Den snak om fyringer af 80 medarbejdere, den stopper nu. Medarbejderne kan gå på ferie eller stadigvæk gå på arbejde, uden frygt for at blive fyret i næste måned. Det har Siumut besluttet og den procedure vil blive fulgt, siger kommunalbestyrelsesmedlem for Siumut Palle Jeremiassen her til formiddag.

Efter et gruppemøde i partiet i går, er de blevet enige om, at pengene i stedet skal findes i de forskellige udvalg.

- Alle udvalgene bliver involveret i selve processen, og alle kommunalbestyrelsesmedlemmerne bliver også involveret i processen, så pengene skal nok blive fundet.

Udvalgsformændene holder møde i dag kl. 16. Derefter vil arbejdsproceduren blive fastlagt, forklarer Palle Jeremiassen.

Kommunalbestyrelsesmedlemmet vil slet ikke forholde sig til en fyringsrunde, hvis pengene ikke bliver fundet.

Hvad vil i så gøre, hvis udvalgene ikke finder pengene?

- Den snak om fyringer er jo stoppet nu. Det vi gør nu, er jo at udvalgene får nogle opgaver til at finde, sammen med medarbejderne, de besparelser, der er nødvendige. Jeg regner helt bestemt med, at alle udvalg bliver involveret og alle udvalg finder de nødvendige penge.

Men vi ved jo godt, at Qaasuitsup Kommunia har en dårlig økonomi.

- Vi har et budget på en milliard. Og der vil altid være besparelsesmuligheder. De skal nok findes.

Hvor længe skal medarbejderne vente for at få at vide, om der kommer en fyringsrunde?

- Lad mig lige konkretisere, jeg har flere gange sagt, at den snak om fyringer, den stopper nu. Og arbejdsproceduren bliver at udvalgene finder de nødvendige besparelser.